Deze week heb ik voor jullie weer een leuk DIY project: een boekje dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken als adressenboekje of wachtwoorden boekje. Je kunt het los gebruiken of natuurlijk als insert in een Traveler’s Notebook.

Ik kwam op dit idee vanwege het leuke stickervel met ‘Tiny Tabs Alfabet‘. Het leek mij erg leuk deze functioneel te gebruiken. En dus zo kwam ik op het idee om dit boekje te maken.

Gebruikte materialen:

  • 2 3×6 PL kaarten
  • 1 3×4 PL kaart
  • een strookje van 1×6
  • tiny tabs sticker vel
  • papier
  • lijm

Om dit boekje te maken begin je met het strookje te vouwen zodat er in het midden een 5 mm ruimte ontstaat. Dit is om het papier dat erin komt wat extra ruimte te geven.

Dan plak je de twee kaarten van 3×6 erop.

  

  

Ik heb ter versiering nog een strookje van het washi opgeplakt aan de buitenkant maar dit is niet perse nodig. Maar ja met zulke leuke washi kon ik het niet laten.

Daarna heb ik op de voorkant een 3×4 kaartje geplakt. Je kunt hier ook andere embellishment op plaatsen maar ik vond dit key to my heart wel erg leuk.

Nu is de kaft van je boekje af. Voor de binnenkant vouw je blaadjes papier samen en niet je deze aan de kaft. De hoeveelheid blaadjes die je gebruikt is afhankelijk ban je eigen wensen.

Daarna heb ik de letters op ieder blaadje geplakt en op die manier was het boekje zo klaar. Ik ben erg blij met het eindresultaat en weet zeker dat dit boekje goed gebruikt zal worden.

    

Fijne creatieve dag en tot volgende week.

Liefs Linda

Positive SSL